Maalausasema

Vaimolla meni hermot työhuoneen ainaiseen epäjärjestykseen ja siihen, että olen siitä noin kolme neljäsosaa valloittanut omaan figuiluharrastukseen. Piti siis löytää helposti kaappiin tungettava ja siisti maalausasema, jonne saisin kaikki tärkeimmät työkalut ja maalit laitettua. Aikaisemmin maalitelineen virkaa toimitti metallinen Ikeasta löytynyt yrttienkasvatuslaatikko, jossa on kaksi tasoa ja kuusi metallista ruukkua. Työkalut olivat ruukuissa ja maalit (ne mitkä mahtui) ruukuille tarkotetuilla tasoilla.

Tarkastin netistä minkälaisia ja -hintaisia ratkaisuja olisi valmiiksi tarjolla, ja totesin löytämäni liian kalliiksi, joten vaihtoehdoksi jäi laatikoiden rakentaminen itse. Nurkissa onneksi pyöri 6,5mm koivuvaneria melkein kokonainen arkki (kolmessa osassa tosin) ja metalliverkkoa, joista kävin suunnittelemaan maalausasemaa. Työpaikalla sain vanerit leikattua sopiviksi paloiksi ja materiaalia oli tarpeeksi jotta sain tehtyä vielä kätevän projektilaatikon, jossa voin pitää keskeneräisiä duuneja poissa työpöytää täyttämästä.

Laatikot ovat ulkomitoiltaan 413mm * 323mm * 113mm (143mm projektilaatikossa), ja sisältä 400mm * 310mm * 50+50mm (100+30mm projektilaatikossa). Materiaalit ruuveineen kustansi arviolta ehkä noin 60€. Hyllyjen leikkaaminen, vääntely ja paikalleen ruuvaus oli koko homman työläin osa, mutta lopputulos on mielestäni aika hyvä ja erilaiset maalipurkit saa mahtumaan hyvin laatikoihin. Pääasiallisesti kun maalaan Vallejon maaleilla, niin niiden mukaan suurin osa on tehty, mutta tilaa on myös Citadelin ja Tamiyan purkeille ja sekalaisille. Ainoa mitä en rakentaessa tullut ottaneeksi huomioon oli maalaus-/askartelualustan ja paletin mahduttaminen laatikoihin, joka hieman näin jälkikäteen sylettää. Märkäpalettina käyttämäni CD-kotelo tosin mahtuu projektilaatikkoon, ja maalausalustan saa leikattua kuitenkin sopivan kokoiseksi.

Kokonaisuudessaan olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka laatikot nyt eivät aivan täysin suoria olekaan. Ensimmäinen tämmöinen projekti kuitenkin, joten ei nuo pikkuviat haittaa.

Maalausasema on käsitelty pellavaöljyllä, projektilaatikko pähkinäpuupetsilakalla ja pellavaöljyllä. Toivottavasti haju joskus laantuu, nyt työhuone tuoksuu pellavaöljyltä. Kahvoja ei tässä kuvassa vielä ole, mutta ne tein punomalla ohuesta hamppuköydestä. Projektilaatikkoon en kahvaa vielä ole laittanut.

Kaukaa viisaana jätin tilaa myös tuleville maaleille. Työkaluista mukaan mahtuu tärkeimmät.

Projektilaatikko kaipaa sisäänsä jotain pehmusteita vielä, sekä mahdollisesti maalia koska ärsyttää nuo levinneet petsilakat.

Kommentit

  1. Onpa tosi siistit lootat!
    Nuo metalliverkkohyllyt näyttää tosi siisteiltä ja käteviltä.
    On käynyt mielessä vääntää jotain samanlaista, mutta viehepakki on toistaiseksi toiminut suht hyvin maalien ja tarvikkeiden säilytyksessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti