Doom Angels lääkintämiehet

Sotavasaran Marrasmaalaus II:sta varten maalatut Doom Angels-jaoston lääkintämiehet kapteeni House, luutnantti McCoy ja tohtori Nick. Viikossa maalatut, ja aika nopeasti nämä lopulta valmistui, vaikka pääasiassa käytössä on useimpien (?) kammoamat valkoinen ja musta.

Kolmannen viikon teemana oli kontrasti, johon nämä heppulit sopivat parillakin tapaa. Ensinnäkin, panssari on musta-valkoinen ja korostusväreinä toimivat punainen ja keltainen, joten värikontrasti on selvä. Musta on lisäksi korostettu sinisellä, ja valkoinen varjostettu ruskeilla ja keltaisilla. Armeijan lääkintämiehinä tyypeillä on oma sisäinen kontrastinsa, koska toisaalta pitäisi kursia omia tovereita kuntoon, toisaalta tappaa vihollisia. Vihollisten tappamiseen kahdella näistä tyypeistä on käytössään 40k-maailman ehkä brutaalein ase, moottorisahamiekka, vaikka tehokkaampiakin tuhovälineitäkin olisi. Ampuma-aseina toimivat pistoolit, eli nämä tyypit tykkäävät tulla iholle murhaamaan, sen sijaan että luottaisivat kaukotappamiseen.

Omalle tyylilleni ominaista on näissä näiden tyyppien voimahaarniskan hyväkuntoisuus, mikä varmaan aiheuttaa ukkeleihin ns. old school-tunnelman. Mielestäni ihmiskunnan sotaeliitille sopii paremmin kiiltävä, hyväkuntoinen panssari josta pidetään erinomaisen hyvää huolta (mitä muuta tekemistä näillä murhaajamunkeilla muka vapaa-aikana on?), kuin rähjääntynyt, läpimutainen haarniska, josta hädin tuskin saa selvää mihin jaostoon tyyppi kuuluu. Vähemmän grimdarkkia mulle, kiitos! Pikkuisen mutaa kengissä ja vähän siellä täällä riittää hyvin.

Kapteeni House, Doom Angels arkkiatri.

Luutnantti McCoy, lisänimeltään "Bones" hänen kattavan muukalaisluiden kokoelmansa vuoksi.

Tohtori Nick, koska miksipä ei?

Kommentit